Group Accounting Specialist

Functieomschrijving

Word jij blij van cijfers en zoek je een bepalende rol in een sterk groeiende organisatie om écht het verschil te kunnen maken? Let’s meet!!


Wat ga je doen als Group Accounting Specialist?

Je bent onderdeel van de Group finance functie en rapporteert rechtstreeks aan de Group Finance Director en CFO. Group finance bepaald het financiële beleid voor de gehele BauWatch groep en jij bent hierin verantwoordelijk voor de complexe financiële vraagstukken en accounting processen. Het belangrijkste doel van jouw functie is het ontwerpen en uitvoeren van en het toezien op financiële processen om zo de verdere professionalisatie en groei van de organisatie te faciliteren. Hierbij heb je tevens een coachende rol ten opzichte van de verschillende finance afdelingen in binnen en buitenland. Je werkt 2 dagen vanuit onze locatie in Assen, de andere dagen op een van de andere locaties.


De werkzaamheden zijn niet in beton gegoten. Ben jij degene die na een vakantie of avondje in de kroeg er altijd voor zorgt dat alles netjes verrekend wordt. Krijg jij energie van een dynamische omgeving waar de route nog niet voor je uitgestippeld is? Heb je affiniteit met automatisering en het zoeken naar de meest efficiënte oplossing? Ben je communicatief sterk en daarnaast een sterke financial?  Dan is dit de plek voor jou. Je wordt onderdeel van een klein en hecht team dat samen zorgt dat het goed komt.


Tot je taken en verantwoordelijkheden horen onder andere:

 • Het opstellen en onderhouden van Group accounting principles, chart of accounts en het waarborgen van verslaggevingsrichtlijnen (IFRS).
 • Het bijdragen aan de implementatie van nieuwe systemen (SAP etc.) en rapportage-vereisten (bijv. ESG reporting).
 • Het faciliteren van de onboarding van nieuwe groepsonderdelen.
 • Zorgen voor naleving van de fiscale regelgeving waaronder BTW-vraagstukken, VPB aangiftes en transferpricing.
 • Het faciliteren van de organisatie door het ontwikkelen van rapportages uit onze (financiële) systemen.
 • Zorg dragen voor het naleven van de jaarrekeningverplichtingen.
 • Cash- en liquiditeitsmanagement van de groep.
 • Het supporten en faciliteren van diverse andere (financiële bedrijfsprocessen).


Functievereisten

Wat wij van jou vragen

We vragen best veel, dat weten we. Maar dat schrikt je niet af. In tegendeel, je rolt je mouwen op en gaat aan de slag. Omdat het hier geen gespreid bedje is kan het hard werken zijn maar daar word je door uitgedaagd. Je wacht niet af, maar toont initiatief en regelt het samen met de collega’s. Vanzelfsprekend ben je een ervaren specialist met een goed track record. Je hebt de bagage en kennis om deze rol in te vullen. Maar misschien is wel het allerbelangrijkste dat je met een aanstekelijke energie invulling weet te geven aan je rol. Je omgeving ervaart je als open, benaderbaar en deskundig, hierdoor leg je makkelijk verbinding. Samen is belangrijk voor je, je kunt het niet alleen en daar handel je dus naar.


Verder denken wij dat je het volgende profiel hebt:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau; Een afgeronde opleiding in een financiële richting (bijv. Master Finance/Accountancy).
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een relevante functie.
 • Analytisch, goed met cijfers en probleem oplossend.
 • Sociaal vaardig, goed in onderhouden van (interne) relaties met andere afdelingen, vasthoudend.
 • Ervaring met SAP is een sterke pre.
 • Goede schriftelijke vaardigheid en beheersing van Nederlandse en Engelse taal.


Dit kun je van ons verwachten:

Een uitdagende baan in een sterk, internationaal groeiend bedrijf. Naast een stevige inhoudelijke uitdaging is er veel ruimte voor nieuwe ideeën, waardoor je direct kunt bijdragen aan de verdere verbetering van onze dienstverlening & organisatie. Je werkt in een informele sfeer en krijgt veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht te organiseren en uit te voeren. Er zijn dan ook volop mogelijkheden om je te ontwikkelen op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk vlak.


Verder bieden wij je:

 • De intentie naar een vast full time dienstverband (32 of 36 uur is ook bespreekbaar).
 • Een goed salaris bestaande uit een vaste en variabele component.
 • Waardering voor je vakmanschap.
 • Samenwerken met gelijkgestemden & ambitieuze specialisten.
 • Alle hulpmiddelen die je nodig hebt om succesvol te zijn.
 • Pensioenregeling.


Waar ga je werken?

BouWatch is inmiddels een begrip bij iedere partij die tijdelijk een buitenlocatie wil beveiligen, in Nederland en inmiddels ook in andere Europese landen. Onze oplossingen en ons toegewijde team van medewerkers reduceren de kans op inbraak aanzienlijk. Daarmee zorgen we, behalve voor meer veiligheid, ook voor verhoogde efficiency. We zijn uniek omdat we alles in eigen beheer doen: eigen R&D, eigen IT, eigen ontwikkelaars, eigen chauffeurs, eigen... alles eigenlijk. Waarom we dat doen? Omdat de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal moet zijn. Het is de bedoeling dat onze producten en bijbehorende (SaaS)software steeds slimmer worden. Voortdurende innovatie is dan ook erg belangrijk.


Interesse?

Reageer dan snel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Licht, Corporate Recruiter via 06-20172020.