Group Compliance Officer

Functieomschrijving

Compliant zijn gaat niet vanzelf. Dat vraag kennis , inzicht en volharding. Heb jij wat het vraagt en maak je het verschil? Let’s meet!!


Wat ga je doen als Compliance Officer?

Je neemt de verantwoordelijkheid voor het naleven van wetgeving en ethische eisen om de risico’s die samenhangen met niet-naleven op een praktische effectieve manier te beheersen en zo de integriteit van de bedrijfsvoering te bevorderen in alle landen waar wij actief zijn. Je ondersteunt de business, bouwt en behoudt een corporate compliance-programma en rapporteringssysteem en speelt een actieve rol in het continue verbeteren van compliance processen alsmede in de gestructureerde rapportage over de situatie per land en voor de BauWatch Group als geheel. Je blijft op de hoogte van alle relevante nieuwe wet- en regelgeving en toetst deze aan het huidige beleid en gang van zaken. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en ondersteund alle onderdelen van de groep bij het treffen van corrigerende en preventieve maatregelen ten behoeve van preventie en reductie van risico’s. Je rapporteert aan de Group QHSE Manager en werkt inhoudelijk intensief samen met de Legal Counsel.


Tot je taken en verantwoordelijkheden horen onder andere:

 • Inpassen / verbinden van de juridische verplichtingen en integriteitseisen in / met de strategische organisatiedoelstellingen en hierin focus aanbrengen.
 • Organiseren van interne monitoring en assessments om de stand van zaken en risico’s te verifiëren, uitvoeren van audits en inspecties.
 • Ondersteunen en adviseren van stakeholders in het bepalen van maatregelen om de risico’s te voorkomen en/of te reduceren.
 • Bewaken van de voortgang van implementatie van de maatregelen alsmede de gestructureerde rapportering daarover.
 • Faciliteren, ondersteunen en begeleiden van de verantwoordelijke managers bij het opstarten en naar een next level brengen van de compliance processen in een nieuwe landenorganisatie, alsmede zelf meewerken in de uitvoering.
 • Vanuit compliance perspectief deelnemen aan compliance gerelateerde projecten.
 • Fungeren als trusted advisor voor uiteenlopende compliance vraagstukken en creëren van awareness bij relevante stakeholders in geval van onder-performance en onverantwoorde risico’s.
 • Inventariseren, beoordelen, selecteren en/of contracteren van externe partijen ten behoeve van het uitvoeren van werkzaamheden of leveren van producten en diensten. Begeleiden, coördineren en/of bewaken van de uitvoering en kosten.
 • Meedraaien in de GDPR Compliance fulfillment, per land en of groepsniveau
 • Periodiek bespreken van de performance & stand van zaken met de relevante stakeholders, waaronder de aandeelhouder.

Functievereisten

We vragen best veel, dat weten we. Maar dat schrikt je niet af. In tegendeel, je rolt je mouwen op en gaat aan de slag. Omdat het hier geen gespreid bedje is kan het hard werken zijn maar daar word je door uitgedaagd. Je wacht niet af, maar toont initiatief en regelt het samen met de collega’s. Vanzelfsprekend ben je een ervaren specialist met een goed track record. Je hebt de bagage en kennis om deze rol in te vullen. Maar misschien is wel het allerbelangrijkste dat je met een aanstekelijke energie invulling weet te geven aan je rol. Jij kunt overtuigend optreden, organisatiebewust handelen, hebt een helicopterview en bent integer. Je kunt goed werken onder druk en komt je afspraken na. Je omgeving ervaart je als open, benaderbaar en deskundig, hierdoor leg je makkelijk verbinding. Samen is belangrijk voor je, je kunt het niet alleen. Daar handel je dus naar, zowel naar betrokkenen binnen als buiten BauWatch.


Verder denken wij dat je het volgende profiel hebt:

 • HBO werk- en denkniveau; Een afgeronde opleiding met een juridische, bedrijfskundige, bedrijfseconomische of specifieke compliance invalshoek.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een relevante functie.
 • Grote mate van accuratesse, sterke rapporteringsvaardigheid.
 • Succesvol track record met uitvoerend projectmanagement binnen dynamische werkomgeving.
 • Effectief schakelen tussen strategie (denken) en operationeel handelen & borgen (doen).
 • Goede schriftelijke vaardigheid en beheersing van Nederlandse en Engelse taal, in staat om analyses transparant, duidelijk, doelgericht en efficiënt te verwoorden.


Dit kun je van ons verwachten:

Een uitdagende baan in een sterk, internationaal groeiend bedrijf. De mogelijkheid om een nieuwe rol naar eigen inzicht op te zetten en uit te bouwen. Je werkt in een informele sfeer en krijgt veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht te organiseren en uit te voeren.


Verder bieden wij je:

 • De intentie naar vast full time dienstverband. Wij binden graag goede mensen
 • Waardering voor je vakmanschap
 • Samenwerken met gelijkgestemden & ambitieuze specialisten
 • Een goed salaris
 • Alle hulpmiddelen die je nodig hebt om succesvol te zijn
 • 25 vakantiedagen
 • Pensioenregeling


Waar ga je werken?

BouWatch is inmiddels een begrip bij iedere partij die tijdelijk een buitenlocatie wil beveiligen, in Nederland en inmiddels ook in andere Europese landen. Onze oplossingen en ons toegewijde team van medewerkers reduceren de kans op inbraak aanzienlijk. Daarmee zorgen we, behalve voor meer veiligheid, ook voor verhoogde efficiency. We zijn uniek omdat we alles in eigen beheer doen: eigen R&D, eigen IT, eigen ontwikkelaars, eigen chauffeurs, eigen... alles eigenlijk. Waarom we dat doen? Omdat de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal moet zijn. Het is de bedoeling dat onze producten en bijbehorende (SaaS)software steeds slimmer worden. Voortdurende innovatie is dan ook erg belangrijk.


Interesse?

Reageer dan snel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Licht, Corporate Recruiter via 06-20172020.