Head of Sales Support

Functieomschrijving

Ons Sales Support team verder professionaliseren is niet voor iedereen weg gelegd. Dat vraagt enthousiasme, sales skills en doorzettingsvermogen. Heb jij dat….Lets meet!


Wat ga je doen als Head of Sales Support?


Als Head Sales Support ga je leidinggeven aan onze afdeling Sales Support. Je snapt als geen ander wat we moeten doen om (potentiële) opdrachtgevers zonder gedoe te voorzien van optimale klantreis. Samen met de collega’s van de Sales Support, de field sales collega’s en Key Accountmanagers ben je verantwoordelijk voor het optimaal bedienen van onze opdrachtgevers en het uitbouwen van onze bestaande klantrelaties.

Het Sales Support team draagt zorg voor de verkoopondersteuning (support) – in de breedste zin van het woord – voor zowel de field sales collega’s als ook voor de Key Accountmanagers. Concreet is het team verantwoordelijk voor het correct opvolgen van aanvragen (vanuit alle kanalen), het correct vastleggen en opvolgen van orders en het vergroten van de verkoopkansen.

Als Head Sales Support geef je sturing aan lopende commerciële projecten (offertes en tenders), je houdt hierover een helicopterview. Je weet vanuit jouw ervaring en passie voor het salesvak de kwaliteit van onze communicatie met opdrachtgevers te verhogen, je weet processen verder uit te diepen en waar nodig nog te verbeteren. Je controleert administratieve processen, voert wekelijks werkoverleggen en informeert salescollega’s continu/proactief over relevante klant- en marktinformatie. Maar verreweg je belangrijkste verantwoordelijkheid is dat een werkomgeving faciliteert waarin het team optimaal zijn/haar werk kan uitvoeren. Je treed op als vraagbaken en ondersteund daar waar nodig. Daarnaast coach, ontwikkel en stimuleer je de collega’s om elke dag een beetje beter te worden. Samen maken jullie het verschil voor onze klanten!In deze rol rapporteer je door middel van o.a. periodieke rapportages rechtstreeks aan de Sales Director.

Functievereisten

Wat verwachten van je:

Bij de verdere professionalisering van het Sales Support team past een Head of Sales Support die:

 • Kennis & ervaring heeft met het complete order-to-cashproces begeleiden en bewaken en toezien op naleving van de gemaakte (service)afspraken met onze opdrachtgevers
 • Handig is met het werken in verschillende systemen en het liefst ook ervaring heeft met de integratie van verschillende system.
 • Ervaring heeft met de implementatie van een CRM-systeem en daarna optimaal gebruik weet te maken van het gekozen systeem
 • Contractbeheer gaat vormgeven; contracten archiveren/beheren en verder -vanuit intern- uitbouwen
 • De klant journey vertaalt (samen met de manager Marketing en Communicatie) naar momenten (touchpoints) waarop wij (Sales Support) de klantreis nog verder kunnen optimaliseren
 • Kennis ontwikkelt van onze oplossingen/portfolio én de ontwikkelingen en trends in de markt met als doel deze te herkennen en adequaat vanuit de afdeling Sales Support op in te spelen
 • Bestaande werkprocessen (verder) kan beschrijven, implementeren en monitoren
 • Commerciële (telefoon-) skills van de teamleden verbetert door training on the job
 • Er voor zorgt dat de Inside sales collega’s pro-actief de markt benaderen en afspraken maken voor de Field sales collega’s.
 • Deze enthousiaste voortrekkersrol serieus neemt, iemand die ook (mee)werkt op de afdeling Sales Support


Verder heb je/ben je:

 • Enthousiast, verbindend en commercieel vaardig
 • Goed ontwikkelde management skills
 • HBO werk en denk niveau
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare rol


Dit kun je van ons verwachten

Een leuke job bij een mooi succesvol bedrijf. Je mag een geheel nieuwe rol binnen BouWatch inrichten en vormen. Wij zijn ervan overtuigd dat we een gave uitdaging bieden, een rol die je kunt en mag invullen zoals jij dat voor ogen hebt en die het meest passend is bij een snelgroeiende organisatie. We werken bij BouWatch SAMEN, met een sterke focus op groei.


Daarnaast:

 • De intentie naar vast full time dienstverband. Wij binden graag goede mensen
 • Waardering voor je vakmanschap
 • Samenwerken met gelijkgestemden & ambitieuze specialisten
 • Een goed salaris
 • 25 vakantiedagen
 • Een goed pensioen


Waar ga je werken?

BouWatch is een jong, succesvol en groeiend bedrijf dat bouwplaats- en locatiebeveiliging verzorgt. Inmiddels zijn we marktleider in dit segment en breiden we ook internationaal uit. We zijn uniek omdat alles in eigen beheer wordt gedaan. Zo heeft BouWatch eigen meldkamers waar de alarmeringen binnenkomen en monteurs die de systemen plaatsen en servicen. Voortdurende innovatie is erg belangrijk en daarom vindt ontwikkeling en productie ook ‘in house’ plaats. We maken op dit moment een snelle groei door en zitten middenin een proces van verdere professionalisering en verbetering van onze dienstverlening.


Interesse?

Solliciteer dan snel.

Heb je vragen, neem dan contact op met Ruud Licht via rlicht@bouwatch.nl of +31 (0)6-20172020.