Lead Engineer

Functieomschrijving

Bijblijven is cruciaal en vraagt om continue innovatie van onze producten. Pak jij als Engineer de lead? Ga de uitdaging aan en verover met ons Europa!


Wat ga je doen als Lead Engineer?

Jij neemt de lead en zorgt er met de collega’s voor dat wij altijd beschikken over state of te art producten die onder alle omstandigheden optimaal functioneren. Aangezien onze producten op allerlei buiten locaties staan geen makkelijke opgave.


Als Lead Engineer lopen alle lijnen over jouw bureau en breng jij alles samen in een top product. Feitelijk staat er geen product bij de klant waar jij niet garant staat voor de kwaliteit van het product. Concreet betekent dit dat je zorg draagt voor optimale communicatie tussen alle betrokken partijen, brengt structuur aan in de processen, prioriteert en bewaakt de kwaliteit. Je bent de schakel naar product management, (third party)productie afdelingen, enginering, inkoop, R&D en de operationele afdelingen van BouWatch. Je bewaakt de voortgang van de activiteiten, borgt uniforme werkmethoden en technieken en draagt bij aan het opzetten en onderhouden van procedures en methoden en bewaakt de kwaliteit van onze externe partijen (inkoop en productie). Hiernaast coach jij de engineers en zorgen jullie samen voor een goed resultaat. Je collega’s kunnen altijd bij jou terecht met vragen omdat jij technisch uitstekend op de hoogte bent. Je werkt vanuit een constante focus op kwaliteit, efficiency, kosten en verbetering.

Functievereisten

Wat wij van jou vragen.

We vragen best veel van onze Lead Engineer, maar dat schrikt je niet af. In tegendeel, je rolt je mouwen op en gaat aan de slag. Omdat het hier geen gespreid bedje is, is het hard werken maar daar krijg je energie van. Je wacht niet af, maar toont initiatief en regelt het. Vanzelfsprekend ben je een ervaren specialist met een goed track record, je hebt de bagage en kennis om deze rol in te vullen. Maar misschien is wel het allerbelangrijkste dat je met een aanstekelijke energie invulling weet te geven aan je rol. Je bent een goede gesprekspartner op alle niveaus en voelt je comfortabel in een rol als kar trekker. Je omgeving ervaart je als open, benaderbaar en deskundig, hierdoor leg je makkelijk verbinding. Je beschikt over een brede kennis zowel van de techniek en streeft in je handelen naar verbetering en resultaten. Samen is belangrijk voor je, je kunt het niet alleen. Daar handel je dus naar, zowel naar betrokkenen binnen als buiten BouWatch.


Verder denken wij dat je het volgende nodig hebt:

 • Een afgeronde relevante technische opleiding op minimaal HBO , bij voorkeur HTS-werktuigbouwkunde
 • Ruime werkervaring in product engineering
 • Kennis en ervaring in seriestuks productie in-house
 • Kennis en ruime ervaring in het outsourcen van productie & assemblage
 • Kennis en ervaring in product certificeringen, zoals CE
 • Kennis en ervaring met inkoop en contract management en je bent bekend met wat nodig is voor outsourcing, vanaf het opstellen van specificaties t/m kwaliteitsborging
 • Je bent goed in staat om R&D trajecten op te zetten en te implementeren
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse uitstekend en kunt je redden in het Duits.


Dit kun je van ons verwachten:

Een mooie kans om zelf iets op te zetten en uit te bouwen in een dynamische en veeleisende omgeving. De snelle groei brengt interessante thema’s met zich mee. Bijvoorbeeld op het gebied van inzetten nieuwe technologie, operationele robuustheid, schaalbaarheid van de platformsystemen en verdere inrichting/optimalisering van de productieprocessen.

Bij BouWatch werk je in een jonge onderneming waar geen dag hetzelfde is. Er is veel ruimte voor nieuwe ideeën, waardoor je direct kunt bijdragen aan de verdere verbetering van onze dienstverlening. Je werkt in een informele sfeer en krijgt veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht te organiseren en uit te voeren.


Verder bieden wij je:

 • De intentie van vast full time dienstverband (40 uur). Wij binden graag goede mensen
 • Een hecht team met gedreven collega’s
 • Een goed salaris
 • Een passende auto
 • Alle hulpmiddelen die je nodig hebt om succesvol te zijn
 • 25 vakantiedagen
 • Aantrekkelijke pensioen regeling
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de verdere groei van de afdeling en de onderneming


Waar ga je werken?

BouWatch is inmiddels een begrip bij iedere partij die tijdelijk een buiten locatie wil beveiligen, in Nederland en inmiddels ook in andere Europese landen. Onze oplossing en ons toegewijde teams reduceren de kans op inbraak aanzienlijk. Daarmee zorgen we, behalve voor meer veiligheid, ook voor verhoogde efficiency. We zijn uniek omdat we alles in eigen beheer doen: eigen productie, eigen IT, eigen ontwikkelaars, eigen chauffeurs, eigen... alles eigenlijk. Waarom we dat doen? Omdat de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal moet zijn, uitbesteden is daarom geen optie. Het is de bedoeling dat onze producten en bijbehorende (SaaS)software steeds slimmer worden. Voortdurende innovatie is erg belangrijk.


Interesse?

Reageer dan snel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Licht, Corporate Recruiter via 06-20172020.