Lead Engineer

Functieomschrijving

En dat is 50....... Je bent onderweg naar je vakantiebestemming als je ter hoogte van Karlsruhe al de 50ste mobiele beveiligingscamera van BouWatch spot. Even later rijd je Zwitserland in en realiseer je je dat die 50 nog maar het begin is. Het begin van iets groots, want BouWatch verovert Europa. Momenteel staat de uitrol in Zwitserland en Frankrijk op de agenda. Hoe gaaf is het dat jij als expert aan de basis staat van een product dat heel Europa verovert.


Wij zoeken een Lead Engineer voor de afdeling Research, Development & Engineering. Iemand die de, door ons Product Management geformuleerde, marktvraag weet te vertalen naar in volume produceerbare producten. Ga jij de uitdaging aan en groei jij met ons mee?

In de hoogste versnelling
BouWatch is inmiddels een begrip bij iedere partij die tijdelijk een buitenlocatie wil beveiligen, in Nederland en meer en meer in andere Europese landen. Onze oplossing en ons toegewijde team van medewerkers reduceren de kans op inbraak aanzienlijk. Daarmee zorgen we, behalve voor meer veiligheid, ook voor een behoorlijke kostenbesparing en verhoogde efficiency. We zijn uniek omdat we alles in eigen beheer doen: eigen productie, eigen IT, eigen ontwikkelaars, eigen chauffeurs, eigen... alles eigenlijk. Waarom we dat doen? Omdat de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal moet zijn, uitbesteden is daarom geen optie. Het is de bedoeling dat onze camera’s en bijbehorende software steeds slimmer worden. Voortdurende innovatie is erg belangrijk. 

Het gaat snel met BouWatch en de ambities zijn groot. Over 5 jaar is onze positie in Duitsland verder uitgebouwd en zijn we actief in onder andere België, Engeland en Frankrijk. En onze techniek? Die is dan nog slimmer.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Het is donderdagochtend 8.00 uur, je bent onderweg naar BouWatch in Assen of Enschede. Je rijdt op de snelweg en ziet in een flits het opvallende logo van BouWatch voorbij komen; wéér een nieuwe locatie met een camera van BouWatch op de route naar je werk! Een glimlach verschijnt op je gezicht. Wat een mooi begin van de dag! Als je het kantoor binnenwandelt heerst er een gevoel van opwinding, want vandaag is dé dag dat jullie product op grote schaal in productie wordt genomen. Er gaan straks maar liefst 3000 stuks richting Frankrijk. En na Frankrijk volgen er ongetwijfeld meer landen. Na maandenlang denkwerk, ontwerpen van prototypes, bouwen en ermee werken in het testlab, is het eindelijk zover.

Met jouw team van engineers heb je een product ontwikkeld dat schaalbaar is, op afstand te bedienen is en qua service en onderhoud op praktische wijze te managen is. Een product dat onder alle weersomstandigheden optimaal functioneert, of het nu staat in Bordeaux of Stockholm. Aan alles is gedacht. Je bent trots op deze mijlpaal die gevierd mag worden. Je krijgt complimenten van het Management voor het doorzettingsvermogen, het initiatief en het ownership dat je hebt laten zien. Je deelt het succes met je collega-engineers, want alleen met een goed team kom je tot grootse prestaties. Daarna ga je snel weer over tot de orde van de dag, want als Lead Engineer zie jij altijd mogelijkheden voor verbetering. 

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat jij aan dit grote project hebt mogen werken. Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter voor je.  

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?
Jij zorgt er met jouw team voor dat het product bewijsbaar voldoet aan de gestelde eisen. Je zorgt ervoor dat er een CE- of NEN-markering op het apparaat komt. Kwaliteit en efficiency zijn belangrijke aspecten die constant de aandacht hebben van jou en jouw team. Jij bent verantwoordelijk voor de overdracht van de gerealiseerde producten aan productie en de operationele teams. Als Lead Engineer ben jij ook de schakel in contact met het Product Management, bijvoorbeeld als het gaat om identificatie van productverbeteringen. Samen gaan jullie deze specificeren. Je bewaakt de voortgang van de activiteiten, borgt uniforme werkmethoden en technieken en draagt bij aan het opzetten en onderhouden van procedures en methoden. Hiernaast coach jij de engineers en zorgen jullie samen voor een goed resultaat. Je collega’s kunnen altijd bij jou terecht voor vragen omdat jij technisch uitstekend op de hoogte bent. 

Waar streef je naar?
Je zorgt voor optimale communicatie tussen alle teams, brengt structuur aan, prioriteert en zet al jouw kennis in om tot het beste product te komen. 

Functievereisten

Wat wij van jou vragen

  • Je hebt een afgeronde technische opleiding op HBO of WO niveau, bijvoorbeeld richting electrotechniek, mechatronica of werktuigbouwkunde;
  • Je hebt ruime werkervaring in product engineering;
  • Je bent goed in staat om R&D trajecten op te zetten en te implementeren;
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend.


  Beschik jij over deze competenties?

  • Je bent communicatief sterk en schakelt gemakkelijk met verschillende werk- en denkniveaus;
  • Je bent initiatiefrijk, denkt in kansen en mogelijkheden en bent zelfstartend;
  • Je hebt een systematische manier van denken en een gestructureerde manier van werken;
  • Je bent pragmatisch ingesteld: je werkt heel doel- en resultaatgericht;
  • Je bent een teamplayer en neemt graag de rol als kartrekker op je: als meewerkend voorman geef je sturing aan een team van 4 engineers.


  Wat krijg je van ons?

  • Een direct dienstverband, wij binden graag goede mensen;
  • Een uitstekend salaris;
  • Een auto, mobiele telefoon en laptop van de zaak;
  • Een dynamisch en groeiend bedrijf met gedreven collega’s;
  • Een baan met veel ruimte voor ideeën en initiatieven.


  Waarom wil je dit niet mislopen?

  Omdat:

  • Jij wilt werken bij een marktleider in de Benelux met ambitie om internationaal verder uit te breiden;
  • Jij zelf invulling geeft aan deze functie. Kwaliteit, resultaat en het samen doen staan voorop. Hoe je dit doet is aan jou;
  • Je werkt aan producten die je in het dagelijks leven overal tegenkomt;
  • De functie van Lead Engineer een prachtige stap is in jouw carrière als ambitieuze professional;
  • Je bijdraagt aan een veiligere omgeving.


  Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? 

  Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Wie weet is de functie dan al vergeven. Tijdens de sollicitatieprocedure kan gebruik gemaakt worden van een assessment. Voor vragen kun je contact opnemen met Ruud Licht via  06 20172020

  Een positieve verklaring van Betrouwbaarheid is in deze procedure een harde eis.