Mechanical Engineer

Functieomschrijving

Bijblijven is cruciaal en vraagt om continue innovatie van onze producten. Pak jij als Engineer de lead? Ga de uitdaging aan en verover met ons Europa!


Wat ga je doen als Mechanical Engineer?

Jij gaat aan de slag met het Basiq en Detail engineeren (mechanical & electrical) van onze systemen. Zo zorg je ervoor dat wij altijd beschikken over state of te art producten die onder alle omstandigheden optimaal functioneren. Aangezien onze producten op allerlei buiten locaties staan geen makkelijke opgave.


Als Engineer draag je zorg voor een top product. Concreet betekent dit dat je zorg draagt voor goede en gedetailleerde ontwerpen, goede technische documentatie en de noodzakelijke kwaliteitsborging. In het begin zul je je veel bezighouden met het maken van Basiq en detail engineering, een en ander in verband met internationale outsourcing van de productie. Al onze producten moeten netjes op tekening komen en gedocumenteerd worden met de bijbehorende technische documentatie. We creëren structuur waar chaos heerst. Wij vullen het SAP systeem zodat we internationaal kunnen gaan uitbesteden. Ondertussen doen we ook productontwikkeling en testen we prototypes om onze producten te verbeteren. Je collega’s kunnen altijd bij jou terecht met vragen omdat jij technisch uitstekend op de hoogte bent. Je werkt vanuit een constante focus op kwaliteit, efficiency, kosten en verbetering.

Functievereisten

Wat wij van jou vragen.

We vragen best veel van onze Mechanical Engineer, maar dat schrikt je niet af. In tegendeel, je rolt je mouwen op en gaat aan de slag. Omdat het hier geen gespreid bedje is, is het hard werken maar daar krijg je energie van. Je wacht niet af, maar toont initiatief en regelt het. Vanzelfsprekend ben je een ervaren specialist met een goed track record, je hebt de bagage en kennis om deze rol in te vullen. Maar misschien is wel het allerbelangrijkste dat je met een aanstekelijke energie invulling weet te geven aan je rol. Je omgeving ervaart je als open, benaderbaar en deskundig, hierdoor leg je makkelijk verbinding. Je beschikt over een brede kennis zowel van de techniek en streeft in je handelen naar verbetering en resultaten. Samen is belangrijk voor je, je kunt het niet alleen. Daar handel je dus naar, zowel naar betrokkenen binnen als buiten BouWatch.


Verder denken wij dat je het volgende nodig hebt:

 • Een afgeronde relevante technische opleiding op minimaal HBO , bij voorkeur HTS-werktuigbouwkunde
 • HBO-WTB (met een aantal jaren werkervaring in een productie omgeving of bijv. ingenieursbureau)
 • Kennis en kunde van programma’s zoals Autodesk Inventor & Solidworks
 • Affiniteit met Elektrotechniek & Software
 • Ervaring met sterkteberekeningen (is een pre, al dan niet met behulp van derden)
 • Goede beheersing van Engelse taal (Duits en andere talen is een pre)
 • VCA-VOL (of bereid deze te halen)
 • In bezit van een rijbewijs.


Dit kun je van ons verwachten:

Een mooie kans om zelf iets op te zetten en uit te bouwen in een dynamische en veeleisende omgeving. De snelle groei brengt interessante thema’s met zich mee. Bijvoorbeeld op het gebied van inzetten nieuwe technologie, operationele robuustheid, schaalbaarheid van de platformsystemen en verdere inrichting/optimalisering van de productieprocessen.

Bij BouWatch werk je in een jonge onderneming waar geen dag hetzelfde is. Er is veel ruimte voor nieuwe ideeën, waardoor je direct kunt bijdragen aan de verdere verbetering van onze dienstverlening. Je werkt in een informele sfeer en krijgt veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht te organiseren en uit te voeren.


Verder bieden wij je:

 • De intentie van vast full time dienstverband (40 uur). Wij binden graag goede mensen
 • Een hecht team met gedreven collega’s
 • Een goed salaris
 • Alle hulpmiddelen die je nodig hebt om succesvol te zijn
 • 25 vakantiedagen
 • Aantrekkelijke pensioen regeling
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de verdere groei van de afdeling en de onderneming


Waar ga je werken?

BouWatch is inmiddels een begrip bij iedere partij die tijdelijk een buiten locatie wil beveiligen, in Nederland en inmiddels ook in andere Europese landen. Onze oplossing en ons toegewijde teams reduceren de kans op inbraak aanzienlijk. Daarmee zorgen we, behalve voor meer veiligheid, ook voor verhoogde efficiency. We zijn uniek omdat we alles in eigen beheer doen: eigen productie, eigen IT, eigen ontwikkelaars, eigen chauffeurs,. alles eigenlijk. Waarom we dat doen? Omdat de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal moet zijn, uitbesteden is daarom geen optie. Het is de bedoeling dat onze producten en bijbehorende (SaaS) software steeds slimmer worden. Voortdurende innovatie is erg belangrijk.


Interesse?

Reageer dan snel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Licht, Corporate Recruiter via 06-20172020.