QHSE Officer (Benelux)

Functieomschrijving

Klanten veilig houden betekent zelf veilig zijn. Gaat jouw hart daar sneller van kloppen? Let’s meet!!


Wat ga je doen als QHSE officer?

Kort gezegd neem je en draag je de verantwoordelijkheid voor het compliant zijn met alle wet- & regelgeving rondom Veiligheid, Milieu en Arbeid. Oftewel jij zorgt ervoor dat iedereen bij ons in de Benelux in alle opzichten veilig kan werken. Hiervoor ga je concreet aan de slag met het uitbouwen, implementeren, uitvoeren en controleren van een consistent QHSE beleid. Hierbij vervul je meerdere rollen zoals adviseur, uitvoerder en controleur.


Tot je taken en verantwoordelijkheden horen onder andere:

 • Begeleiden en uitvoeren van audits betreffende kwaliteit en veiligheid. Ondersteuning van de verschillende afdelingen via overleg, advies, training en initiëren en doorvoeren en begeleiden van verbeteracties
 • Verantwoordelijk voor het behalen, beheren en integreren van diverse certificering op het gebied van QHSE, producten en diensten
 • In de rol van preventiemedewerker verantwoordelijk voor het opstellen en mede uitvoeren van de RI&E
 • Assisteren van leidinggevenden bij het uitvoeren van toolbox meetings en werkplekinspecties
 • Zorg dragen voor beperking van milieuschade als gevolg van de bedrijfsvoering en ervoor zorgen dat voldaan wordt aan de milieunormen en eisen volgens de Europese regelgeving zodat verontreiniging tot een minimum, of tot een maximale waarde wordt beperkt
 • Het waarborgen en up to date houden van alle kwaliteits-, milieu- en veiligheidsprocessen, het meten van de performance ervan, het opvolgen van de voortgang en het faciliteren van continue verbeteringen. Deze verbeteringen vervolgens vastleggen in procedures en werkinstructies. Denk aan analyse en opvolging van ongevallen/incidenten-statistieken en risicoanalyses
 • Zorg dragen voor een QHSE omgeving en cultuur die voldoet aan wet- en regelgeving en deze daarna overtreft (doel: BouWatch hanteert een eigen norm die wet- en regelgeving overtreft)
 • Het gevraagd en ongevraagd adviseren en ondersteunen van het management op QHSE-onderwerpen. Maakt QHSE ‘belangrijk’ bij iedereen.

Functievereisten

Wat wij van jou vragen

We vragen best veel, dat weten we. Maar dat schrikt je niet af. In tegendeel, je rolt je mouwen op en gaat aan de slag. Omdat het hier geen gespreid bedje is kan het hard werken zijn maar daar word je door uitgedaagd. Je wacht niet af, maar toont initiatief en regelt het samen met de collega’s. Vanzelfsprekend ben je een ervaren specialist, je hebt de bagage en kennis om deze rol in te vullen. Maar misschien is wel het allerbelangrijkste dat je met een aanstekelijke energie invulling weet te geven aan je rol. Jij kunt systeemdenken, hebt een duidelijke visie op het vakgebied en bent in staat om voortgang goed te bewaken. Je omgeving ervaart je als open, benaderbaar en deskundig; hierdoor leg je makkelijk verbinding. Samen is belangrijk voor je, je kunt het niet alleen. Daar handel je dus naar, zowel naar betrokkenen binnen als buiten BauWatch.


Verder denken wij dat je het volgende profiel hebt:

 • HBO werk- en denkniveau; met een afgeronde opleiding op een relevant terrein
 • Tenminste 5 tot 8 jaar ervaring in een QHSE rol
 • Relevante opleidingen/trainingen op het vlak van QHSE
 • Aantoonbare ervaring met internationale QHSE- en certificatie criteria
 • In het bezit van rijbewijs B en VCA-VOL, of de bereidheid dit te behalen
 • Goede beheersing van Nederlandse, Engelse taal in woord en geschrift, andere talen is een pré
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden: Klant centraal, Samen werken, Ondernemend, eigenaarschap nemen en gaan voor succes.


Dit kun je van ons verwachten:

Een uitdagende baan in een sterk, internationaal groeiend bedrijf. Naast een stevige inhoudelijke uitdaging is er veel ruimte voor nieuwe ideeën, waardoor je direct kunt bijdragen aan de verdere verbetering van onze dienstverlening & organisatie. Je werkt in een informele sfeer en krijgt veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht te organiseren en uit te voeren.


Verder bieden wij je:

 • De intentie naar vast full time dienstverband. Wij binden graag goede mensen
 • Waardering voor je vakmanschap
 • Een goed salaris
 • Alle hulpmiddelen die je nodig hebt om succesvol te zijn
 • 25 vakantiedagen
 • Pensioenregeling


Waar ga je werken?

BouWatch is inmiddels een begrip bij iedere partij die tijdelijk een buitenlocatie wil beveiligen, in Nederland en inmiddels ook in andere Europese landen. Onze oplossingen en ons toegewijde team van medewerkers reduceren de kans op inbraak aanzienlijk. Daarmee zorgen we, behalve voor meer veiligheid, ook voor verhoogde efficiency. We zijn uniek omdat we alles in eigen beheer doen: eigen R&D, eigen IT, eigen ontwikkelaars, eigen chauffeurs, eigen... alles eigenlijk. Waarom we dat doen? Omdat de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal moet zijn. Het is de bedoeling dat onze producten en bijbehorende (SaaS)software steeds slimmer worden. Voortdurende innovatie is dan ook erg belangrijk.


Interesse?

Reageer dan snel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Licht, Corporate Recruiter via 06-20172020.


Een positieve Verklaring van Betrouwbaarheid is in deze procedure een voorwaarde.