Senior Inkoper

 • Assen, Nederland

Senior Inkoper

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren inkoper en creatief in het behalen van de beste deal? Ben jij zelf startend, heb je visie en kun je het gehele inkoopproces inrichten en verder professionaliseren? Dan komen we graag met je in contact!


Dienstverband: 40 uur per week
Standplaats/werklocatie: Assen en Apeldoorn

BouWatch is een jong, succesvol bedrijf dat bouwplaats- en locatiebeveiliging verzorgt. Inmiddels zijn we marktleider in dit segment en breiden we ook internationaal sterk uit.
 

Onze oplossing is uniek omdat alles in eigen beheer wordt gedaan. Zo heeft BouWatch eigen meldkamers waar de alarmeringen binnenkomen en eigen monteurs die onze systemen plaatsen en onderhouden. Voortdurende innovatie is erg belangrijk en daarom vindt ontwikkeling en productie ook ‘in house’ plaats.
 

In onze dienstverlening maken we gebruik van masten met camera’s met detectiesoftware, standalone draadloze systemen maar ook hybride accupacks als noodstroomvoorziening. Daarnaast bieden wij een breed scala aan andere oplossingen aan die bijdragen aan de veiligheid van onze klanten.
 

We maken op dit moment een snelle groei door en zitten middenin een proces van verdere professionalisering en verbetering van onze dienstverlening. Voor de Finance & Supply Chain van BouWatch zijn we op zoek naar een enthousiaste en energieke collega die als Senior Inkoper aan de slag gaat. Het betreft een nieuwe functie binnen de BouWatch Group.
 

Op dit moment houden diverse collega’s zich een deel van hun tijd bezig met inkoopactiviteiten. Door deze activiteiten te centraliseren en éénduidig te beleggen bij de nieuwe functie van Senior Inkoper verwachten wij verbeteringen op alle aspecten van het inkoopproces te realiseren. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt en de verantwoordelijkheid krijgt om met een grote mate van zelfstandigheid de inkoopprocessen vorm te geven. De Senior Inkoper is dan ook verantwoordelijk voor het hele inkoopproces en rapporteert aan de Finance & Supply Chain Director van de BouWatch Group.

Vereisten

In deze functie verwachten we onder andere van jou:

 • Ontwikkelen en implementeren van inkoopprocessen en het doorvoeren van verbeteringen op alle aspecten van het inkoopproces
 • Het verzorgen van de inkopen met een totale waarde van circa €20 mln
 • Bepalen en vastleggen van de behoefte aan een product en/of dienst
 • Onderzoeken van de markt en het selecteren van geschikte leveranciers
 • Aanvragen van offertes voor de levering van componenten of diensten
 • Onderhandelen met lokale en internationale leveranciers over inkoopprijzen en andere condities
 • Opstellen van raamcontracten en SLA's (Service Level Agreements) met leveranciers en meten van de performance afgezet tegen de SLA
 • Coördineren van het bestellen van componenten of diensten
 • Voeren van relatiebeheer met alle betrokken partijen
 • Bijhouden van de administratie van klanten-, leveranciers- en ordergegevens in SAP en gestructureerd vastleggen van alle inkoopafspraken
 • Ondersteunen bij een succesvol Supply Chain Management, oftewel het optimaliseren van alle schakels in de keten van leverancier tot eindgebruiker
 • Opzetten van de kwaliteitsborging van geleverde componenten en/of diensten (CE certificeringen e.d.)
 • Beoordelen en evalueren van het inkoop- en leveringsproces

Dit ben jij:

Je snapt de dynamiek van een jong bedrijf en begrijpt dat daarmee nog niet alles sterk is gestructureerd. Je vindt het leuk om op basis van je eigen visie en ervaring de inkoopfunctie op te zetten en verder te professionaliseren. Doordat je met veel verschillende collega’s en afdelingen te maken krijgt is je mondelinge en schriftelijke communicatie goed. Je kunt schakelen op diverse niveaus en het frequente contact met collega’s geeft jou extra energie.


Daarnaast:

 • Ben je oplossingsgericht en kan je snel schakelen
 • Ben je vasthoudend en omgevingsbewust
 • Heb je een HBO/WO denk- en werkniveau
 • Heb je een opleiding in Economische of Logistieke richting en Nevi 2
 • Ben je in het bezit van een rijbewijs
 • Kennis van SAP is een pré


Dit kun je van ons verwachten

Bij BouWatch werk je in een jonge onderneming waar geen dag hetzelfde is. We zijn volop in ontwikkeling en er is een sterke ambitie om ons marktleiderschap te behouden en te versterken. Er is veel ruimte voor nieuwe ideeën, waardoor je direct kunt bijdragen aan de verdere verbetering van onze dienstverlening. Je werkt in een informele sfeer en krijgt veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht te organiseren en uit te voeren. Salaris is marktconform en afhankelijk van ervaring. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals mobiel, laptop en lease auto.
 

Heb je interesse?

Stuur dan snel je cv en motivatie. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Christian Geitz via cgeitz@bouwatch.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Rob Stiekema via bovengenoemd e-mailadres of 06-25095127.

Een positieve Verklaring van Betrouwbaarheid is in deze procedure een voorwaarde.

De procedure is in behandeling van No Milk 2Day