Software Developer (Java)

Functieomschrijving

Bij BauWatch maken we je droombaan als softwareontwikkelaar werkelijkheid. Werken met de nieuwste webontwikkel technieken, een leuke werksfeer en een inspirerende werkomgeving.


Wat ga je doen als Software Developer?

Als Software Developer ga je aan de slag met het verder ontwikkelen van onze eigen producten. Zoals bijvoorbeeld myBauWatch, ons klantportaal, een geavanceerd platform waarmee je onze klanten inzicht in de keten en de veiligheid op de locatie geeft. Door koppelingen met fysieke producten zoals slimme cameramasten en diverse sensoren werk je aan een innovatieve totaal oplossing waarmee we onze techniek en onze klanten bij elkaar brengen. Zo maak je veiligheid en beveiliging eenvoudig door het bouwen van innovatieve producten voor veeleisende toepassingen.

Je werkt in een klein team van ervaren ontwikkelaars en architecten, stuk voor stuk specialisten. Door een klein team ben je van A tot Z betrokken bij alles wat we doen.

Functievereisten

We vragen best veel van onze Software Developer maar dat schrikt je niet af. In tegendeel, je rolt je mouwen op, neemt verantwoordelijkheid en gaat aan de slag. Je geniet van het werken in een klein, hecht team en hebt een brede belangstelling. Samen je schouders eronder zetten en resultaten neerzetten geeft je energie. Omdat je nauw betrokken bent ben je niet te beroerd om een stapje extra te zetten indien dat van je gevraagd wordt. Vanzelfsprekend ben je analytisch sterk en heb je de juiste skills en competenties. Maar misschien wel het allerbelangrijkste is dat je een aanstekelijke passie voor software ontwikkeling hebt en daarmee zaken voor elkaar en mensen in beweging krijgt. Samen is belangrijk voor je, je kunt het niet alleen. Daar handel je dus naar, zowel naar je stakeholders als naar je collega’s.


Verder denken wij dat je het volgende nodig hebt:

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting
  • Ruime ervaring met software ontwikkeling in Java
  • Kennis en ervaring met Git, Gitlab CI/CD, of Maven zijn wenselijk
  • Kennis en ervaring met Docker, Kubernetes, Ansible en/of ReactJS zijn een pré


Dit kun je van ons verwachten:

Een brede rol waarin je je creativiteit en passie voor het ontwikkelen van software in de breedste zin ruimschoots kwijt kunt en jezelf kunt ontwikkelen. Je gaat aan de slag met onderscheidende, innovatieve producten en interessante geavanceerde technologie. Veel afwisseling en de mogelijkheid om echt impact te maken op onze domeinen. Je werkt in een informele sfeer en krijgt veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht te organiseren en uit te voeren.


Verder bieden wij je:

  • De intentie tot een vast dienstverband. Wij binden graag goede mensen;
  • Een dynamisch en groeiend bedrijf met gedreven collega’s;
  • Een goed salaris;
  • Alle hulpmiddelen die je nodig hebt om succesvol te zijn;
  • 25 vakantiedagen;
  • Goed pensioen.


Waar ga je werken?

BauWatch Technology is een onderdeel van de BauWatch groep. Als expert in remote monitoring & control zijn we een high-tech organisatie met een sterke focus op R&D en open innovatie. We acteren als de R&D en software development afdeling van BauWatch. Onze toepassingen worden veelvuldig gebruikt binnen de domeinen publieke veiligheid, private beveiliging, smart industry en grootschalige sensor systemen


BauWatch is inmiddels een begrip bij iedere partij die tijdelijk een buiten locatie wil beveiligen, in Nederland en inmiddels ook in andere Europese landen. Onze oplossingen en ons toegewijde team van 230 medewerkers reduceren de kans op inbraak aanzienlijk. Daarmee zorgen we, behalve voor meer veiligheid, ook voor verhoogde efficiency. We zijn uniek omdat we alles in eigen beheer doen: eigen productie, eigen IT, eigen ontwikkelaars, eigen chauffeurs, eigen... alles eigenlijk. Waarom we dat doen? Omdat de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal moet zijn, uitbesteden is daarom geen optie. Het is de bedoeling dat onze producten en bijbehorende (SaaS)software steeds slimmer worden. Voortdurende innovatie is erg belangrijk.


Interesse?

Reageer dan snel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Licht, Corporate Recruiter via 06-20172020.