Test Engineer

Functieomschrijving

Garant kunnen staan voor de foutloze werking van je oplossing begint bij testen. Dat vraagt kennis, skills en overtuiging. Heb jij ‘what it takes?’ Let’s meet!


Wat ga je doen als Test Engineer?

Simpel gezegd zorg jij als Test Engineer dat onze eigen ontwikkelde oplossingen zoals Bouwplaats Check In werken zoals ze moeten werken. Jij bewaakt dat er pas geïmplementeerd wordt als objectief bewezen is dat het werkt. Je ontwerpt, bouwt en voert geautomatiseerde testen uit en analyseert de resultaten. Daarnaast lever je 2e lijns (technische) ondersteuning bij de operationele implementatie van de nieuwe en/of gewijzigde oplossingen. Tenslotte werk je mee aan het verkrijgen van certificeringen en het optimaliseren van de kwaliteit in de bredere context.

Je werkt Agile samen met alle collega’s die betrokken zijn bij het realiseren van de BouWatch oplossingen zoals Productmanagers, ontwikkelaars en architecten. Ook ben je betrokken bij het gebruik door het (mede) leveren van operationele ondersteuning. Zo blijf je van A tot Z betrokken bij alles wat we doen. Een brede rol waarin je je creativiteit en passie voor het ontwikkelen van geautomatiseerde testen in de breedste zin ruimschoots kwijt kunt en je jezelf kunt ontwikkelen.


In deze zelfstandige rol rapporteer je aan de CTO, je standplaats is Alphen aan den Rijn maar je brengt ook tijd door op onze andere locaties.

Functievereisten

We vragen best veel van onze Test Engineer maar dat schrikt je niet af. In tegendeel, je rolt je mouwen op, neemt verantwoordelijkheid en gaat aan de slag. Je geniet van het werken in een hecht team en hebt een brede belangstelling. Samen je schouders eronder zetten en resultaten neerzetten geeft je energie. Omdat je nauw betrokken bent ben je niet te beroerd om een stapje extra te zetten indien dat van je gevraagd wordt. Vanzelfsprekend ben je analytisch sterk en heb je de juiste skills en competenties. Maar misschien wel het allerbelangrijkste is dat je een duidelijke visie op en aanstekelijk enthousiasme hebt voor testen hebt en daarmee zaken voor elkaar en mensen in beweging krijgt. Samen is belangrijk voor je, je kunt het niet alleen. Daar handel je dus naar, zowel naar je stakeholders als naar je collega’s.


Verder denken wij dat je het volgende nodig hebt:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau met 4-7 jaar relevante werkervaring in een relevante rol
 • Ervaring: minimaal 2-4 jaar met geautomatiseerd testen
 • Kennis van Google Playright en/of selenium
 • Affiniteit met de bouwsector is een pré
 • Het hebben van elektrotechnische kennis is een pré
 • In het bezit van rijbewijs B
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Energiek, flexibel, snel kunnen handelen op instant oplossingsvraagstukken
 • Bereidheid om ca 1 dag per week in Apeldoorn aanwezig te zijn.


Dit kun je van ons verwachten:
Een uitdagende job waarin je aan de slag gaat met onderscheidende, innovatieve producten en interessante geavanceerde technologie. Veel afwisseling en de mogelijkheid om echt impact te maken op onze domeinen. Je werkt in een informele sfeer en krijgt veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht te organiseren en uit te voeren.


Verder bieden wij je:

 • Intentie tot een vast dienstverband. Wij binden graag goede mensen
 • Een dynamisch en groeiend bedrijf met gedreven collega’s
 • Veel waardering voor je vakmanschap
 • Een goed salaris
 • Alle ruimte, vertrouwen en hulpmiddelen die je nodig hebt om succesvol te zijn
 • 25 vakantiedagen
 • Goed pensioen.


Waar ga je werken?

BouWatch is inmiddels een begrip bij iedere partij die tijdelijk een buitenlocatie wil beveiligen, in Nederland en inmiddels ook in andere Europese landen. Onze oplossing en ons toegewijde team van 230 medewerkers reduceren de kans op inbraak aanzienlijk. Daarmee zorgen we, behalve voor meer veiligheid, ook voor verhoogde efficiency. We zijn uniek omdat we alles in eigen beheer doen: eigen productie, eigen IT, eigen ontwikkelaars, eigen chauffeurs, eigen... alles eigenlijk. Waarom we dat doen? Omdat de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal moet zijn, uitbesteden is daarom geen optie. Het is de bedoeling dat onze producten en bijbehorende (SaaS)software steeds slimmer worden. Voortdurende innovatie is erg belangrijk.


Interesse?

Reageer dan snel.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Licht, Corporate Recruiter via 06-20172020.